Impasse rond nieuwbouwplannen Leusdense sportschool lijkt doorbroken

© Google Street View
Leusden - De impasse rond de nieuwbouwplannen van sportschool Sport2000 aan de Hamersveldseweg lijkt te zijn doorbroken. Dat meldt de Leusder Krant. Het college nam vorige week een besluit dat belangrijke hindernissen wegnam.
In het besluit zegt het college in te stemmen met een voorlopig ontwerp dat de ondernemers begin dit jaar indiende. De eigenaren van Sport 2000 zijn al meer dan twintig jaar bezig met plannen voor nieuwbouw op de locatie waar de huidige sportschool zich in de loop van de jaren ontwikkelde. Tot nu toe zonder succes.
Een klein jaar geleden haalde de moeizame gang van zaken ook al het nieuws. Toen ging het verschil van inzicht tussen ondernemer en de gemeente om het aantal parkeerplaatsen bij de nieuwbouw. De gemeente wilde er 28, de sportschool 13.

Overstag

De gemeente ging uiteindelijk overstag en de eis werd verlaagd naar 13 parkeerplaatsen. Het huidige twistpunt ging om de nokhoogte van de nieuwe sportschool. Op twee plaatsen overschrijdt die de afmetingen die de gemeente oplegt. Op één plaats gaat het om 40 centimeter, op de andere om iets meer dan dat.
Het college zegt er nu niet voor te kiezen met nieuwe ruimtelijke kaders te komen (die bijvoorbeeld de uitstraling van de Hamersveldseweg op die plek moeten bewaken), maar ervoor te kiezen die (deels) naast zich neer te leggen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.