Fotoverslag van carnaval in 't Zandkruuersgat (Hoogland) en Puupenkoppenland (Achterveld)

Amersfoort /Leusden - Hoogland wordt tijdens carnaval omgedoopt tot ‘t Zandkruuersgat en Achterveld heet tijdens die dagen Puupenkoppenland. Van vrijdag tot en met woensdag is het feest. Zondag waren de optochten in beide dorpen. Dat kon in Hoogland op zo'n 60.000 bezoekers rekenen en ook in Achterveld wamen duizenden mensen kijken. Een impressie.
Grote en kleine wagens reden door de versierde straten van ’t Zandkruuersgat. Iedere deelnemer kreeg volgens De Stad Amersfoort de kans om zijn ideeën uit te voeren, terwijl de deelnemende muziekkorpsen zorgden voor een vrolijke muzikale noot. Het hele dorp leefde mee langs de route.
Duizenden belangstellenden stonden stonden ook langs de kant in Puupenkoppenland. Al die mensen genoten volgens een verslaggever van de Leusder Krant van de vrolijke deelnemers die in bijna alle gevallen ook een ludieke en carnavaleske act opvoerden. Dat varieerde van wolvenjagers tot muzikale thema’s en dat allemaal uitgebeeld op grote praalwagens, loopgroepen en zelfs duo’s die het publiek zo vermaakten.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.