Projectontwikkelaar Vahstal eist dat bouwer van het nieuwe stadhuis niet gaat heien

© Screenshot uit Amersfoort Gezien
Amersfoort - Projectontwikkelaar Hans Vahstal eist dat Dura Vermeer, het bouwbedrijf van het nieuwe stadhuis, niet gaat heien. Dat zou namelijk leiden tot schade aan naburige gebouwen, meldt De Stad Amersfoort. Vahstal is eigenaar van Oppidium, een winkelcentrum op zo’n honderd meter afstand van de stadhuislocatie.
De bekende projectontwikkelaar heeft donderdagochtend een brief naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd waarin hij zijn eis toelicht. Hij herinnert het college aan de problemen die in 2012 ontstonden. Toen ging het mis tijdens heiwerkzaamheden bij de bouw van het Fourty5-High complex. Dat ligt vlakbij de locatie waar nu het nieuwe stadhuis gebouwd gaat worden. De trillingen zorgden voor scheuren in muren en plafonds.
"Ook Heijmans kwam met de verhalen dat zij zouden gaan meten, want zoals in het jargon bekend is meten weten. Maar wanneer je de uitkomst al kent is het risico natuurlijk onacceptabel', stelt Vahstal in zijn brief. De ondernemer schaart zich hiermee bij een groep van bezorgde omwonenden, die schade vrezen aan hun huizen.

Laatste beroep

Vahstal doet ‘alsnog een laatste beroep op u om met Dura in overleg te gaan en deze ingenomen afslag in het funderingsproces terug te draaien’. Daar blijft het niet bij. "Wanneer wij binnen één week geen duidelijkheid hebben of zij daartoe bereid zijn, zullen wij zonder verdere vooraankondiging de zaak uit handen geven aan onze juristen, waarbij wij zowel Dura als u volledig aansprakelijk zullen laten stellen voor de directe alsook de indirecte schade welke voorzienbaar is.’’
Tenslotte spreekt de projectontwikkelaar de hoop uit dat ‘het gezonde verstand zal zegevieren en Dura terug zal komen op de ingeslagen weg’.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.