Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh beste lokale bestuurder van 2023

© Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh is vanavond verkozen tot beste lokale bestuurder van 2023. Dat heeft het journalistiek platform Binnenlands Bestuur bekendgemaakt. In Amersfoort kreeg nog niet eerder een bestuurder deze titel.
Volgens de jury wordt de wethouder gezien als daadkrachtig, deskundig en eerlijk. Daarnaast wordt ze gewaardeerd om haar toegankelijkheid: ze steekt veel energie in goed contact met inwoners en staat voor hen klaar.
Haar inspanningen op de gebieden van jongeren en armoedebestrijding oogsten lof. “Haar gedrevenheid en enthousiasme zijn aanstekelijk. Ook op landelijk niveau laat ze haar stem horen en tegelijkertijd weet ze landelijke maatregelen goed te vertalen naar de lokale context.”
Nadya Aboyaakoub-Akkouh over de prijs: “Ik voel me zeer vereerd dat ik gewonnen heb. Dit geeft mij het vertrouwen en de motivatie om een betrokken en nabije bestuurder te blijven. Ik vind het belangrijk te luisteren naar inwoners en hen persoonlijk te ontmoeten in de stad, alleen dan krijg je meer gevoel bij wat er leeft en speelt.”

Samenwerking met stad

De wethouder ziet de prijs ook als een waardering voor de samenwerking met de stad: “Het is altijd een team dat samen aan de lat staat van goede resultaten. Van betrokken inwoners, medewerkers en vrijwilligers van partnerorganisaties, medewerkers van gemeente en gemeenteraad samen. Deze prijs is daarom ook voor hen.”
De beste bestuurder is een jaarlijkse prijs van journalistiek platform Binnenlands Bestuur in samenwerking met adviesbureau Necker dat sinds 2014 wordt uitgereikt. De winnaar wordt gekozen door lokale en regionale bestuurders, politici en inwoners.
De prijsuitreiking was in Kerkrade. De verkiezing bestaat uit twee rondes. In de laatste stemronde zijn ruim 12.000 stemmen uitgebracht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.