Tweede grote controle in korte tijd op bedrijventerrein Isselt levert veel gestolen goederen op

Een deel van bedrijventerrein Isselt vanuit de lucht.
Een deel van bedrijventerrein Isselt vanuit de lucht. © Google Earth
Amersfoort - Bij een controle op bedrijventerrein de Isselt zijn bij twee bedrijven gestolen goederen in beslag genomen. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Het gaat om een grote hoeveelheid auto-onderdelen die gestolen lijken te zijn.
De gemeente spreekt over twee vrachtwagenladingen vol gestolen goederen. Ook is een gestolen Audi in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de onderdelen en eventuele betrokkenen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
De controle werd uitgevoerd door gemeente Amersfoort, de politie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Belastingdienst en het LIV (Landelijk Intelligence en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit). In november vorig jaar werden bij een andere grote controle op dit bedrijventerrein drie personen aangehouden, zestien voertuigen in beslag genomen en meerdere bekeuringen uitgeschreven.
Bedrijventerreinen zijn vanwege verschillende factoren interessant voor criminelen. Er zijn opslaglocaties en bedrijventerreinen liggen vaak wat afgelegen. De gemeente vindt het daarom belangrijk om regelmatig controles uit te voeren. Dat gebeurt op willekeurige basis of op basis van informatie.

Ondermijnende karakter

Het doel van deze grote controles is volgens de gemeente om het ondermijnende karakter van zware criminaliteit aan te pakken, zoals drugshandel, wapenbezit, uitkerings- en belastingfraude of een inkomen uit criminele activiteiten. Meldingen uit de buurt en een brede samenwerking tussen politie, gemeente en andere veiligheidsorganisaties zorgen voor snellere en betere acties bij signalen van ondermijnende criminaliteit.
Vorig voorjaar bleek dat de gemeenteraad extra geld wil uittrekken voor de aanpak van ondermijning in de stad. De Amersfoortse Rekenkamer oordeelde begin dit jaar dat het gemeentebestuur onvoldoende zicht heeft op de toenemende invloed van de onderwereld op de rest van de samenleving.
In oktober vorig jaar werd op de Isselt aan de Zwaaikom een amfetaminelab aangetroffen. Volgens het Openbaar Ministerie stond het lab qua omvang en professionaliteit in de top 3 van drugslabs die de afgelopen tijd in Nederland zijn ontdekt. Er zou maandelijks voor 750.000 euro aan synthetische drugs zijn geproduceerd.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.