In Schothorst komt een nieuwe sporthal die groter en energiezuiniger is

Impressie met zicht op ingang nieuwe sportzaal vanuit schoolplein gezien.
Impressie met zicht op ingang nieuwe sportzaal vanuit schoolplein gezien. © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Schothorst krijgt een nieuwe sporthal. Dat meldt De Stad Amersfoort. Het nieuwe gebouw vervangt de twee reeds bestaande hallen aan het Koning Arthurpad en het Reinaartpad die gesloopt worden.
De huidige zaal aan het Koning Arthurpad 25 is ruim 500 vierkante meter groot, de nieuwe op dit adres krijgt er ruim 1000. Hierin komen twee sportzalen, vier kleedruimtes, aparte kamers voor de docenten, bergruimtes voor toestellen, een technische ruimte en natuurlijk de benodigde sanitaire voorzieningen.
Pal naast de sporthal komt een school met de naam: Het Talentum, voor katholiek basisonderwijs. Die wordt nog dit voorjaar opgeleverd en bij het ontwerp ervan rekening gehouden met de nieuwe sportvoorziening. Het Talentum wordt méér dan een school, aangezien direct naast het schoolplein een zogenaamde ‘buurtkast’ wordt aangelegd: een speelplaats waar kinderen veilig kunnen spelen. Deze buurtkast nodigt weer uit tot samenwerking met kinderopvang en andere scholen.
(Artikel gaat verder onder de foto).
Vogelvlucht op ingang nieuwe sportzaal (links) en school Kindcentrum Talentum (rechts).
Vogelvlucht op ingang nieuwe sportzaal (links) en school Kindcentrum Talentum (rechts). © Gemeente Amersfoort
De gemeenteraad besloot dinsdagavond dat dit onderwerp zonder voorbehoud door kan naar de besluitvormende vergadering op 27 februari. Dan zal de raad dus ja zeggen tegen de nieuwe sporthal.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.