VV Leusden wil lid worden van de KNVB en vraagt gemeente om permanent trainingsveld

© Daan Bleuel / Leusder Krant
Leusden - Voetbalvereniging Leusden vraagt de gemeente toestemming om het trainingsveld voor onbepaalde tijd te huren. Op die manier kan de club een KNVB-lidmaatschap aanvragen. De voorzitter van V.V. Leusden komt met die oproep in een brief aan de gemeenteraad.
De nog relatief onbekende voetbalvereniging bestaat sinds 2018 en huurt sinds een paar jaar een grasveld van de gemeente op het sportpark Burgemeester Buining. De verwachting is dat een KNVB-lidmaatschap tot een versnelde groei van het ledenaantal zal leiden.
In de brief benadrukt de club iets toe te voegen aan het aanbod omdat bij V.V. Leusden nu vooral Leusdense kinderen voetballen die dit anders niet zouden doen. "Bij de meeste verenigingen is het verplicht om minimaal één keer per week te trainen. Doordat wij in verhouding meer trainers per kind op de groepen hebben staan, hebben wij de tijd om kinderen die moeite hebben met aanhaken extra te begeleiden", schrijft voorzitter Floris Bosch.
Kinderen van gescheiden ouders die in het ene weekend in Leusden zijn en het andere weekend in een andere woonplaats vinden volgend Bosch moeilijk een vereniging die om de week voetballen faciliteert. Bij V.V. Leusden is dit mogelijk. "Kinderen die nog geen keuze voor één sport willen maken, kunnen bij V.V. Leusden twee lidmaatschappen combineren. In een grotere vereniging met honderden of zelfs meer dan duizend leden is dit nagenoeg onmogelijk te organiseren."

Trainingen voor vluchtelingen

De doelstelling van de vereniging is om meer kinderen bij een sportvereniging lid te laten worden, zodat ze meer in beweging en in contact met andere kinderen komen. "In het verleden hebben wij ook trainingen voor vluchtelingen verzorgd op ons veld. Deze jeugd verdient het om buiten energie kwijt te kunnen raken en met plezier te kunnen sporten."
Naast een huurcontract van het sportveld voor onbepaalde tijd vraagt V.V. Leusden ook om toestemming voor het realiseren van voorzieningen. Daarbij wordt een eigen toegangspoort genoemd, bestrating en het zo snel mogelijk plaatsen van veldverlichting. Ook een eigen kantine en twee kleedkamers staan op het wensenlijstje.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.