Gemeenteraad wil snelle aanpak onveilig fietspad Park Schothorst

De Hoolesteeg
De Hoolesteeg © Nieuwsplein33
Amersfoort - Al jarenlang is de Hoolesteeg een onveilige omgeving. Deze maand waren er in één week twee overvallen op het fietspad. In het verleden zijn er veel vaker incidenten geweest. De Stad Amersfoort schrijft dat de gemeenteraad dinsdag unaniem een motie aannam waarin werd gevraagd om een onderzoek en een voorstel met maatregelen.
Dat onderzoek is nodig, want de gemeente heeft al eerder ingegrepen. Wethouder en locoburgemeester Micheline Paffen somde een paar maatregelen op: "De sloot is anders ingericht, planten zijn weggehaald en de belichting is aangepast.’’ Ze is bereid om te kijken wat er nog meer kan worden gedaan, maar zij en haar ambtenaren hebben daar wel tijd voor nodig.
De Hoolesteeg – een fietspad door Park Schothorst, van Schothorst naar Kattenbroek – wordt nu al gemeden door omwonenden. Die nemen liever een omweg, maar die omwegen maken de route veel langer.
In de motie vroeg raadslid Arie den Ouden (CDA) om binnen een maand met een voorstel te komen; dat gaat waarschijnlijk niet lukken. Paffen liet weten behoefte te hebben aan een ‘update’ van de situatie, waarna het voorstel zo snel mogelijk komt. Daar kon de raad mee leven.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.