Kamervragen ChristenUnie over dreigende sluiting YMCA Kampeercentrum

© YMCA
Leusden - Don Ceder, Kamerlid van de ChristenUnie, heeft Kamervragen gesteld over de dreigende sluiting van de YMCA-vakantiekampen in Leusden. Dat meldt RTV Utrecht. Ceder wil dat de betrokken organisaties tot een oplossing komen zodat de kampen kunnen blijven bestaan.
Na een jarenlang proces werd eind november een definitieve streep gezet door de verhuizing van YMCA Kampeercentrum naar het Henschotermeer. Daar leven dassen en een wijziging van bestemmingsplan blijkt nu geen optie. Het nieuws sloeg in als een bom en was reden voor de VVD-fractie om vragen te stellen aan het gemeentebestuur van Leusden.
Het nieuws van de dreigende sluiting heeft nu dus ook de Tweede Kamer bereikt. Ceder stelt in zijn brief aan de minister dat de kampen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het welzijn van kinderen die het moeilijker hebben. Hij vraagt zich daarom af, “hoe het gedwongen stoppen van deze vorm van laagdrempelige vakantiekampen zich verhoudt tot het versterken van de leefomgeving.”
Ceder vraagt de minister en de secretaris om met de betrokken partijen, de provincie Utrecht en het Rijksvastgoedbedrijf te spreken over een oplossing of huisvestingsmogelijkheden elders.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.