Plan Skaeve Huse goedgekeurd door gemeenteraad

Een Skaeve Huse
Een Skaeve Huse © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Er is definitief plek voor Skaeve Huse aan de Palestinaweg in Amersfoort. De gemeenteraad stemde in met de komst van de zorgwoningen, inclusief een aantal concrete veiligheidsmaatregelen. Daarmee komen ze tegemoet aan de zorgen van omwonenden.
Aan de Palestinaweg Oost komen acht woningen. Skaeve Huse is vorm van begeleid wonen voor mensen die in bestaande wijken vaak voor overlast zorgen. Zij kunnen weinig prikkels aan en daarom is het niet mogelijk om in bijvoorbeeld een andere opvang te verblijven. Vaak is er sprake van psychische klachten of een verslaving.

Concrete afspraken

Omwonenden uit de wijk Vathorst maken zich grote zorgen over de komst. Amersfoort2014 kwam met een motie om een aantal concrete voorstellen mee te nemen in het woonzorgplan dat wordt opgesteld. Hiermee moeten een aantal zorgen worden verminderd.
Er moet genoeg capaciteit zijn van politie en boa’s, die binding hebben met de toekomstige bewoners. Bij spoedgevallen moet de politie binnen een aanrijtijd van 15 minuten ter plaatse kunnen zijn.
Ook wordt de wens uitgesproken voor een beheerdersunit op het terrein. Daarnaast moeten de direct omwonenden goed worden meegenomen bij het woonzorgplan. De genoemde maatregelen zijn door inwoners zelf geopperd. Een meerderheid van de partijen steunde het voorstel.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.