Geld voor creatieve ideeën van jongeren beschikbaar via gemeente

© Goos Hengeveld
Amersfoort - Creatieve jongeren tussen de 14 en 27 jaar worden door de gemeente Amersfoort opgeroepen hun ideeën in te sturen. Met de campagne ‘Hé jonge cultuurtijger, er is budget voor jouw ding’ wil de gemeente Amersfoort jongeren stimuleren om hun creatieve ideeën mogelijk te maken en actief mee te doen aan kunst- en cultuuractiviteiten.
Jongeren met een creatief idee zoals een kunstproject, een dansvoorstelling tegen eenzaamheid of die een muziekavond willen organiseren, kunnen tot 23 september subsidie aanvragen van maximaal 3.000 euro. Voorwaarde is dat het idee bijdraagt aan kunst- en cultuurparticipatie, bestemd moet zijn voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar en dat het plaatsvindt in gemeente Amersfoort.

Corona

Jongeren onder de 18 jaar kunnen alleen met hulp van een volwassene een aanvraag doen. De aanvragen worden beoordeeld op vijf criteria. De regeling is tot stand gekomen met geld dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beschikbaar heeft gesteld aan G40-gemeenten om de achterstanden die jongeren hebben opgelopen in de coronaperiode te verzachten.
In totaal is er in 2024 370.000 euro subsidie beschikbaar, 50.000 euro voor personen, voor stichtingen en verenigingen is dit 320.000 euro. Stichtingen en verenigingen kunnen in drie rondes tot maximaal 30.000 euro subsidie aanvragen. Vorig jaar kregen organisaties en initiatieven als Studio Kruiskamp, De Skatecentrale, KOSMIK en FLUOR geld voor het realiseren van hun plannen. Daarmee werd onder andere hun inzet voor jongeren ondersteund en meerdere culturele evenementen georganiseerd.

Meer informatie staat op www.amersfoort.nl/jongerencultuur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.