AtelierRoute 2024 Leusden gaat door dankzij nieuw bestuur

© AtelierRoute 2024
Leusden - In het weekend van 8 en 9 juni kunnen kunstliefhebbers weer genieten van de werken van lokale kunstenaars in Leusden en Woudenberg. Het vernieuwde bestuur heeft er alle vertrouwen in dat de AtelierRoute Leusden en Woudenberg ook dit jaar een succes zal zijn.
Het thema van dit jaar is ‘In beweging’. Een zeer toepasselijk thema voor 2024. Omdat de organisatie van de route in beweging is en om de vele bezoekers die de atelierroute op de fiets afleggen. Maar vooral omdat de wereld op veel fronten in beweging is.
In december werd duidelijk dat de AtelierRoute in 2024 toch door kan gaan. Een oproep in diverse media leverde de benodigde nieuwe bestuursleden op. Quirine van Mourik -die ook enige bekendheid geniet als raadslid en fractievoorzitter van D66- heeft de voorzittershamer overgenomen van Gerard Hilderink. Hilderink zal komend jaar aanblijven als bestuurslid om de overdracht soepel te laten verlopen en zal voorlopig de rol van penningmeester vervullen.

Toegewijd

Carola Groenewoud, bij velen bekend van haar werk voor cultureel centrum Fort33, vult het team aan als algemeen bestuurslid. De positie van secretaris staat nog open. Voorzitter Van Mourik: ,,Hoewel het bestuur nog niet op volle kracht is, zijn we ervan overtuigd dat we dit jaar dankzij de vele toegewijde vaste vrijwilligers en een goed draaiboek dezelfde kwaliteit kunnen leveren als voorgaande jaren.”
Om het vernieuwde bestuur gelegenheid te geven zich goed voor te bereiden, is er gekozen om de AtelierRoute in het weekend van 7 t/m 9 juni plaats te laten vinden in plaats van eind april. Het is dit jaar de bedoeling alle deelnemers zelf een expositieruimte moeten regelen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.