Kruising Laan 1914 en Dodeweg twee weken dicht: omrijden voor Maarn en A28

© Google Maps
Amersfoort - De N227 is vanaf vandaag twee weken gesloten voor verkeer van en naar Amersfoort. De verkeerslichten op de kruisingen met de N221 en de Laan 1914 en Dodeweg moeten vervangen worden.
Weggebruikers worden in beide richtingen omgeleid via de Stichtse Rotonde, de N237, N238 en N224. De extra reistijd wordt geschat op minimaal 15 minuten. Zeker in de spits kan de vertraging verder oplopen. Automobilisten krijgen het advies om voor vertrek de route te checken.
Op de kruispunten worden vanaf maandag verkeersregelaars ingezet om fietsers en voetgangers te helpen met veilig oversteken. De omleiding gaat door de fietstunnel tussen de beide kruisingen in. Fietsers worden de eerste week van de werkzaamheden via de noordzijde door de tunnel geleidt, in de tweede week via de zuidzijde. Het crematorium en de begraafplaats aan de Dodeweg blijven gewoon bereikbaar.
Het begin van de N227 bij Amersfoort is dicht tot 12 februari.
Het begin van de N227 bij Amersfoort is dicht tot 12 februari. © Provincie Utrecht
Bewoners van het Leusderkwartier moeten ook rekening houden met omrijden. Vanaf de A28 is de weg rechtsaf de wijk in met één rijstrook geopend voor verkeer. De wijk uit gaat via de Vondellaan en dan naar de Stichtse Rotonde. Vanaf de Stichtse Rotonde is de strook rechtsaf richting Maarn geopend en de rest van de kruising afgesloten.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.