De weekendbijlage: wat de politiek kan doen tegen geluidsoverlast

© Pixabay
Amersfoort/Leusden - Iedere twee weken vind je hier op zondag een greep uit de onderwerpen die op zaterdag voorbij kwamen in het programma Actueel op Golfbreker Radio. Gepresenteerd door Erik van Venetië en Roelof Meijer. In deze aflevering meer over wat de politiek kan doen tegen geluidsoverlast door vlieg- en wegverkeer.
De Retourboulevard ging in mei 2023 ter ziele. Was dit nodig geweest? Is er sprake van bestuurlijke onkunde? Aan het woord bestuurder Paul Pelsmaeker, ondernemer Sebastiaan van Dulken, de verantwoordelijk wethouder Willem Jan Stegeman en oud-bestuurder Christiaan Sijnen. Vanaf dinsdag is het uitgebreide verhaal te lezen op De Stadsbron. Beluister hier het gesprek.
Waarmee gaat CDA gemeenteraadslid in Amersfoort Alex Engbers het komende jaar aan de slag? Geluidsoverlast, hoe kunnen we eenvoudige overlast voorkomen en hoe gaan we om met de dreigende drukte van vliegtuigen? Stilzitten helpt niet. Beluister het gesprek hier.
Drie nieuwe literaire bespiegelen en een boekbespreking over de WMO op 10 februari, Sandra Jacobs van het schrijverscollectief Boeren in de Bieb. Hier terug te luisteren.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.