Opvang 154 asielzoekers vertraagd, bijeenkomst gepland voor omwonenden

© 365press
Amersfoort - De komst van asielzoekers naar het Campanile hotel in Amersfoort heeft vertraging opgelopen. De juiste vergunning is nog niet rond, laat de gemeente weten in een bericht aan de gemeenteraad. De verwachting is nu dat de asielzoekers in de loop van februari komen.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers was eigenlijk van plan om op 2 januari te starten. Het gaat om maximaal 154 asielzoekers. De afspraken met het COA zijn vooralsnog hetzelfde: de asielzoekers blijven hier in eerste instantie drie maanden. Hierna bekijkt de opvangorganisatie in overleg met de gemeente hoe het gaat en of verlenging mogelijk is, tot maximaal een jaar.
Het COA verzorgt de opvang, begeleiding, medische zorg, dagbesteding en beveiliging in en rond het hotel. De zogeheten omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en kan naar verwachting op tijd worden verleend zodat er geen verdere vertraging optreedt. Tegen deze vergunning kan eventueel bezwaar gemaakt worden.
De gemeente organiseert op 8 februari een informatieavond voor omwonenden tussen 19.30 en 21.00 uur in het Campanile hotel aan De Brand 50 in Amersfoort.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.