Renovatie skatepark Vathorst krijgt eindelijk vorm, oplevering verwacht in maart

Ontwerp skatepark Amersfoort
Ontwerp skatepark Amersfoort © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - De renovatie van skatepark Vathorst die september vorig jaar van start ging, krijgt na een aantal maanden vertraging eindelijk vorm. Dat meldt De Stad Amersfoort. Door de flinke regenval in oktober en november werden de werkzaamheden vertraagd. "Er kon geen beton gestort worden door de aanhoudende regen”, aldus gemeente Amersfoort.
In zomer 2021 begonnen de gesprekken over de renovatie van het skatepark nadat het oude skatepark te gevaarlijk was verklaard. Dit als gevolg van vandalisme dat onder andere in 2019 plaatsvond door onvrede tijdens de corona-crisis en uitzettend staal dat is veroorzaakt door de aanhoudende warmte van de afgelopen zomers.
Gemeente Amersfoort is twee jaar bezig geweest om tot het concept van het gerenoveerde skatepark te komen. Ze zijn onder andere in gesprek geweest met lokale skaters en de Skatestichting Amersfoort. Na het ophalen van informatie uit diverse gesprekken en ingevulde vragenlijsten heeft de gemeente aannemersbedrijf NineYards aangewezen voor het ontwerpen en uitvoeren van het project.
De renovatie heeft van de gemeente een budget van een kwart miljoen euro gekregen. Tot dusver wordt verwacht dat de renovatie in maart dit jaar klaar zal zijn.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.