Provincie start zoektocht naar kandidaat Bakhuis-Woltersprijs in Amersfoort

Soha Surour, de winnaar van de Bakhuis-Woltersprijs 2022
Soha Surour, de winnaar van de Bakhuis-Woltersprijs 2022 © Provincie Utrecht
Amersfoort - Inwoners van de provincie Utrecht kunnen vanaf deze week weer kandidaten voordragen voor de Bakhuis-Woltersprijs 2024. De prijs geeft erkenning aan een persoon die zich in de provincie volop inzet voor de maatschappij en voor vrouwenemancipatie in het bijzonder. Statenleden Marjolein van Elteren en Olivia Butterman hebben aan inwoners in Amersfoort gevraagd wie zij voor dit jaar zouden voordragen.
“We hebben deze dag veel mensen ontmoet die goede suggesties hadden”, aldus Marjolein van Elteren. “Het is heel inspirerend om van iedereen te horen welke kandidaten dat zijn en welke achterliggende verhalen zij aan ons vertellen.”
(Artikel gaat verder onder de video).
De naamdrager van de prijs, Hendrika Berendina Bakhuis-Wolters, was het eerste vrouwelijke Statenlid van Utrecht en ook voor de gemeenteraad in Zeist.
Een kandidaat voor de prijs kan iemand zijn die een boegbeeld is voor anderen op het gebied van emancipatie, maar die persoon kan ook op andere plekken actief zijn voor de positie van vrouwen. Bijvoorbeeld op de werkvloer, als ondernemer of met een maatschappelijke functie in een bepaalde woonplaats of wijk.
De winnaar van 2022 was Soha Surour, oprichter van de stichting It’s My Child. Lineke Maat won de eerste editie in 2021 met haar werk voor Taal Doet Meer.

Internationale Vrouwendag

Via www.bakhuiswoltersprijs.nl kan iedereen tot en met vrijdag 2 februari kandidaten voordragen. Op de site lees je ook tips waar een goede kandidaat aan moet voldoen.
Een jury zal uit alle inzendingen drie personen nomineren en een winnaar kiezen. De uitreiking van de Bakhuis-Woltersprijs is op 8 maart, Internationale Vrouwendag, tijdens een speciale uitzending bij RTV Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.