In Amersfoort werden vorig jaar ruim 900 woningen opgeleverd

© Nieuwsplein33
Amersfoort - In 2023 zijn er in Amersfoort ruim 900 woningen opgeleverd. Dat staat in de jaarlijkse voortgangsrapportage waarmee de stad en de gemeenteraad worden geïnformeerd over de woningbouwopgave. Ook ontving Amersfoort afgelopen jaar ruim negen miljoen euro via de Startbouwimpuls-regeling vanuit het Rijk, waarmee de komende twee jaar de bouw van 885 woningen van start kan gaan.
Astrid Janssen, wethouder Wonen, is blij met het resultaat: “900 woningen betekent 900 huishoudens die een woonplek kregen in onze stad. Dat is waar het om gaat. Vanwege de woningnood doen we er alles aan om te zorgen voor voldoende passende en betaalbare woningen voor iedereen. Iedere woning die in onze stad wordt gerealiseerd is daarom goed nieuws voor woningzoekenden."
Tot 2030 zal dit woningaanbod verder groeien met gemiddeld 1.000 woningen per jaar. Daarnaast wordt er volgens de wethouder gewerkt aan tijdelijke woningen, betere doorstroming op de woningmarkt en het ombouwen van kantoorpanden tot woningen.

Ruim 9.000 woningen erbij tot 2030

Op een groot aantal plekken in de stad wordt op dit moment gebouwd aan nieuwe woningen of zijn plannen in voorbereiding. Bijvoorbeeld aan Langs Eem & Spoor. Hoefkwartier en Vathorst. De woningbouwprojecten waar nu aan gewerkt wordt tellen op tot ruim 9.000 woningen die tot 2030 opgeleverd kunnen worden. Dit is volgens de gemeente ruim voldoende om de woningbouwambitie van tenminste 1.000 woningen (gemiddeld) per jaar te halen.
Desondanks houdt Amersfoort rekening met een eventuele terugval vanwege de huidige economische situatie. Om het tempo erin te houden spant Amersfoort zich daarom maximaal in met corporaties en andere partners om mogelijke knelpunten en belemmeringen zoveel als mogelijk op te lossen. Locaties die inmiddels vergund zijn moeten ze snel mogelijk starten met de bouw en de locaties die snel kunnen starten met de bouw moeten zo snel mogelijk vergund worden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.