Nieuwe informatieavond over woningbouw Tabaksteeg-Zuid na druk bezochte bijeenkomsten

De Tabaksteeg en het naastgelegen weiland.
De Tabaksteeg en het naastgelegen weiland. © Marcel Koch / Nieuwsplein33
Leusden - Er komt een nieuwe informatieavond voor inwoners die geïnteresseerd zijn in de nieuwe woonwijk in Tabaksteeg-Zuid. Leusden organiseerde al twee keer eerder een bijeenkomst en daar kwamen veel mensen op af.
Het gebied waar de gemeente Leusden wil bouwen grenst aan het zuiden van de Tabaksteeg en is omgeven door de Hamersveldsweg, Leusbroekerweg en Arnhemseweg. Er moeten veel woningen komen. In totaal gaat het om ongeveer 760 woningen in verschillende prijscategorieën, zowel koopwoningen als sociale huurwoningen.
Het zoekgebied van de gemeente aan de Tabaksteeg.
Het zoekgebied van de gemeente aan de Tabaksteeg. © Fotobewerking Nieuwsplein33
Tijdens de informatiebijeenkomsten die de gemeente eerder organiseerde konden omwonenden aandachtspunten meegeven voor het maken van het woningbouwplan. Het resultaat daarvan wil wethouder Wim Vos op 29 januari bespreken. De gemaakte keuzes worden deze avond toegelicht.
De gemeente benadrukt dat er nog geen getekend plan ligt. Onderwerpen waar over gesproken wordt zijn het aantal te bouwen woningen, de bouwhoogtes, de verkeersontsluiting, de parkeernorm en mogelijke voorzieningen in de wijk.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van de gemeente.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.