FORT33 weer open, verwarming is gerepareerd

© Nieuwsplein33
Leusden - De verwarming doet het weer, daarom is cultuurpodium FORT33 dit weekend weer open volgens planning. Mede door de inzet van de vastgoedbeheerder van de gemeente Leusden en de beleidsambtenaar voor cultuur is er een warmtekanon voor de publieksruimte geregeld. Ook is een van twee kapotte cv-ketels gemaakt en krijgen de radiatoren inmiddels de kou weer zelfstandig uit het pand.
Algemeen directeur Dennis van Amstel is blij: “We voelen grote dankbaarheid dat iedereen zo voortvarend bezig is geweest. Er is zelfs een ander bedrijf dan de reguliere onderhoudsdienst ingeschakeld door de gemeente en we zijn vanochtend voorzien van het warmtekanon.”
Het warmtekanon kreeg FORT33 weer op temperatuur vandaag.
Het warmtekanon kreeg FORT33 weer op temperatuur vandaag. © Nieuwsplein33
Daardoor kunnen vanaf nu alle geplande activiteiten weer doorgang vinden. Daaronder is een van de eerste optredens van Josh Gray uit Nashville in Nederland. Zijn optreden is onderdeel van de regelmatig terugkerende avond In The Woods. Daarbij treden artiesten uit het country of americana genre op die vaak uit. Zij komen vaak over van de Verenigde Staten of Canada naar Leusden.
Ook is er zondag weer de wekelijkse activiteit van Gezelligheid033 gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Ondertussen blijft het wachten voor FORT33 wanneer andere gebreken aan hun pand door eigenaar gemeente Leusden structureel worden opgelost. “We blijven in afwachting van een duurzame oplossing voor de problemen in het pand”, aldus van Amstel.
Afgelopen week was het pand gedwongen gesloten wegens een defecte verwarming. Door de lage temperaturen buiten was het binnen onbehaaglijk. Daarom zijn uiteindelijk een muziekcafé, jamsessie en een concert uit het programma geschrapt. Ook een inloop van welzijnsorganisatie Lariks, cursussen voor de eigen vrijwilligers en een verhuur aan een partij konden niet doorgaan.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.