Volgens de gemeente wist HC Eemvallei dat een kinderdisco zonder vergunning niet mocht

© Pixabay
Amersfoort - Hockeyvereniging HC Eemvallei had geen vergunning om afgelopen zaterdagavond een feest te organiseren en was daarvan op de hoogte. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in reactie op de commotie die is ontstaan nadat een kinderdisco vroegtijdig werd beëindigd door handhavers.
In de brief wijst het college erop dat een (sport)kantine een zogenoemd paracommercieel horecabedrijf is en een exploitatievergunning nodig heeft. Hierin staan onder meer afspraken over alcohol, (brand)veiligheid, geluid en openingstijden. Uit de omgeving van de hockeyvereniging zijn volgens de gemeente het afgelopen jaar signalen en klachten ontvangen over geluidsoverlast van feestjes.
"Dat er geen feesten mogen worden gegeven, ook niet voor de eigen leden, is meerdere malen, zowel mondeling als schriftelijk, gecommuniceerd met het bestuur van de HC Eemvallei." De voorzitter van de hockeyvereniging, Hidde ten Hoor, reageert bij RTV Utrecht met stomheid geslagen op het voorval. "Ontzettend vervelend, voor de kinderen was het de eerste kinderdisco."
De voorzitter geeft verder aan de kinderdisco op een ander moment opnieuw te organiseren. "Dat gaan we doen in overleg met de gemeente. En ik wil ook van de gemeente weten wat wij niet goed hebben gedaan", benadrukt de voorzitter. De gemeente betreurt de ontstane situatie. Inmiddels is er actief contact tussen de vereniging en de burgemeester. Ook is met de aanvrager is een gesprek ingepland om de aanvraag door te lopen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.