Egyptische lampenwinkel Hadaya stopt na 21 jaar: 'Altijd vol passie gewerkt'

Eigenaren Naser Ishak en Marian Barten stoppen na 21 jaar met hun winkel Hadaya.
Eigenaren Naser Ishak en Marian Barten stoppen na 21 jaar met hun winkel Hadaya. © Milou Nagelhout / De Stad Amersfoort
Amersfoort - Een exacte datum hebben ze nog niet, maar zeker is dat de Egyptische lampenwinkel binnenkort, na 21 jaar, sluit. Dat schrijft De Stad Amersfoort. Door de stijgende inkoopprijzen is het niet meer vol te houden om de winkel draaiende te houden. Eigenaren Naser Ishak en Marian Barten vinden het jammer dat de winkel gaat sluiten. "We hebben altijd vol passie in de winkel gewerkt.”
Meer dan twee decennia geleden kwamen de eigenaren van Hadaya terecht in Amersfoort en openden zij hun kleine winkel aan het Achter Het Oude Stadhuis in de binnenstad. "Al snel groeide onze winkel uit tot een sfeervolle winkel, waar veel vaste klanten speciaal voor onze producten naar Amersfoort kwamen”, vertelt Barten.
Barten vertelt verder dat de wereld zo veranderd is dat het voor het stel niet meer haalbaar is om de winkel voort te zetten zoals zij dat zouden willen. Door de stijgende inkoopprijzen worden de lampen steeds duurder. Een ander probleem is volgens Ishak ook dat veel jongeren niet het werk willen overnemen van hun ouders. Zo zien de eigenaren dat er steeds meer specialistische winkels zoals Hadaya verdwijnen. "Hierdoor sterft dit vak langzaam uit, dat is natuurlijk heel jammer om te zien.”
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.