Na schaatspret nu ook succes bij kampioenschap voor Amersfoortse ijsvereniging

© Thomas Waanders (TalentNED)
Amersfoort - Pelle Bolsius en Maaike Koelewijn, beiden lid van de Amersfoortse IJsvereniging, zijn bij de Junioren B dit weekend Nederlands kampioen schaatsen geworden. In Heerenveen werd Pelle allround kampioen en de beste op de 1500 meter en de massa start. Maaike Koelewijn prolongeerde, net als Bolsius, haar titel Nederlands kampioen bij de massa start uit 2022.
Beide schaatsers deden mee aan de wedstrijden in de categorie Junioren B, dat zijn deelnemers die 15 of 16 jaar oud zijn. Jongere leden van de AIJV Silke Kabel en Janna Bolsius reden zondag beide een persoonlijk record.

Genieten

Sinds dit seizoen rijdt Pelle bij TalantNED dat vanuit Enschede opereert. “Pelle Bolsius had vleugels en kon het hele weekend naar eigen zeggen ‘alleen maar genieten’. Hij won het klassement bij de mannen dankzij vier sterke optredens, met vooral op de 1500 een tijd die niet onderdeed voor de oudere categorieën”, meldt KNSB.nl.
Pelle Bolsius op de eerste plek op het podium in Heerenveen.
Pelle Bolsius op de eerste plek op het podium in Heerenveen. © Thomas Waanders (TalentNED)
Pelle is, naast zoon van burgemeester Lucas Bolsius, al jaren fanatiek schaatser en stemt zijn schoolcarrière af op het trainen en rijden van wedstrijden. Maaike Koelewijn is een schaatstalent uit Hoogland en werd eerder ook al Nederlands Kampioen Skeeleren.
De massa start wordt ook wel de mini-marathon genoemd. Ongeveer twintig rijders starten gelijktijdig en de rijder die als eerste de finishlijn passeert, wint. Er zijn punten te verdienen tijdens tussensprints, maar die beïnvloeden het podium niet.
Vorige week wisten duizenden Amersfoorters de ijsbaan van de vereniging te vinden. Nieuwsplein33 maakte daarover de volgende reportage:
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.