Leusden Vooruit en de VVD willen opheldering over het slooppand aan de Hamersveldseweg

Het huis aan de Hamersveldseweg in Leusden kort nadat in augustus een graafmachine op de pui inreed.
Het huis aan de Hamersveldseweg in Leusden kort nadat in augustus een graafmachine op de pui inreed. © RTV Utrecht / Fleur Kleinhuis
Leusden - De fracties van Leusden Vooruit en de VVD willen weten hoe het verder gaat met het slooppand aan de Hamersveldseweg. Het gemeentebestuur leek eerder akkoord te gaan met sloop het pand op korte termijn. Het AD/Amersfoortse Courant meldde een paar dagen geleden echter dat het college zou zijn teruggekomen van het voornemen om de eigenaar van het pand te dwingen snel tot sloop over te gaan.
Het pand kwam half augustus in het nieuws, toen de voorpui met behulp van een shovel ruw uit het pand werd geramd. Over de achtergronden van het incident is nog steeds geen duidelijkheid. Het huis was al zes jaar verlaten en zorgde voor discussie. De projectontwikkelaar wilde de woning platgooien en er nieuwe huizen voor in de plaats neerzetten. Omwonenden wilden dat niet.
Al die tijd gebeurde er niets aan onderhoud. Enkele dagen voor het incident met de shovel plaatsvond trokken krakers in de woning. Tot vreugde van de buurt knapten zij de boel op. Het incident met de shovel maakte het huis alsnog onbewoonbaar.
Zowel Leusden Vooruit als de VVD storen zich aan de onveilige situatie die nu is ontstaan en het aangezicht van de Hamersveldseweg op die plek. De fracties willen weten welke afspraken er precies zijn gemaakt en wanneer er nu daadwerkelijk gesloopt gaat worden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.