'Inwoners van Leusden hebben recht op een gemeentebestuur dat voorbij gaat aan de campagnestand'

Gemeenteraad Leusden
Gemeenteraad Leusden © Nieuwsplein33
Leusden - 'Accepteer de verkiezingsuitslag en het gevormde college’. Dat is volgens de Leusder Krant één van de adviezen die bureau Necker het gemeentebestuur geeft om de verhoudingen tussen gemeenteraad en college en tussen oppositie en coalitie te verbeteren.
"De verkiezingsuitslag en de tweevoudige coalitievorming laten hun sporen achter in het Leusdense gemeentebestuur. Het is tijd dat wat meer achter te laten en te accepteren’’, schrijven de onderzoekers naar aanleiding van hun analyse van de actuele situatie in de lokale politieke arena.
"De inwoners van Leusden hebben recht op een gemeentebestuur dat voorbij gaat aan de campagnestand. Een bestuur dat samen kan werken om de opgaven van de gemeenschap aan te pakken. Dat vraagt ook acceptatie van de collegeleden (de wethouders, met name) als bestuurder namens de gehele gemeenteraad van Leusden’’, laten de onderzoekers daarop volgen.
De adviezen uit het onderzoek brengen aan het licht dat er kennelijk nog steeds sprake is van een soort collectieve traumaverwerking na de door velen als schokkend ervaren verkiezingsuitslag in maart 2022 toen nieuwkomer Lokaal Belangrijk de bestaande verhoudingen volledig op zijn kop zette.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.