Demonstratie aangekondigd tegen parkeerbeleid: 'Dit kan niet, dit mag niet'

© Beeldbewerking Nieuwsplein33
Amersfoort - "Het voelt alsof wij als inwoners niet worden gehoord." Amersfoorter Yoran van Aken is er duidelijk over. Hij wil, hopelijk samen met vele anderen, op vrijdag 26 januari voor het stadhuis zijn stem laten horen over het parkeerbeleid. Zijn oproep wordt inmiddels ondersteund door de fracties van Amersfoort voor Vrijheid, DENK en de SP.
Nadat duidelijk werd dat het stadsbestuur in grote lijnen wil vasthouden aan het nieuwe parkeerbeleid, besloot Yoran van Aken in actie te komen. "Aan de zijkant roepen heeft niet zoveel zin. Ik vind het referendum dat heeft plaatsgevonden een teleurstelling. Er zijn heel veel mensen geweest die de moeite hebben genomen om hun stem uit te brengen en dan moet je daar ook naar luisteren."
Zelf woont hij in Nieuwland. Een wijk waar mensen massaal nee hebben gezegd tijdens het referendum. "Veel mensen hebben een baan met een leaseauto en willen dan ook een boodschappenauto hebben omdat dit goedkoper rijden is." Van Aken is het ermee eens dat het autogebruik in sommige delen van de stad een probleem is. "Maar hoe ver wil je gaan"? Wat hem betreft wordt de situatie stap voor stap bekeken.
Ervaring met het organiseren van een demonstatie heeft de Nieuwlander niet, maar dat houdt hem niet tegen. "Er komt veel bij kijken", geeft Van Aken aan. Voor de praktische ondersteuning zegt hij te kunnen leunen op de ervaring van bijvoorbeeld de SP die vaker op straat te vinden is met acties. Ondanks alles wat op hem af komt, vindt Van Aken het belangrijk om door te zetten. "Wij willen meegaan in wat bewoners zeggen en de uitslag van het referendum was heel duidelijk."
De demonstratie tegen het parkeerbeleid vindt op vrijdag 26 januari om 16.00 uur plaats voor het stadhuis.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.