Transformatie kantoorkolos tot appartementencomplex op de Stadsring bijna klaar

Eem Parc aan de Stadsring
Eem Parc aan de Stadsring © Nieuwsplein33
Amersfoort - Maandenlang vonden de werkzaamheden achter oranje bouwzeil plaats, maar sinds een week of twee is duidelijk hoe de bijna veertig nieuwe appartementen aan de Stadsring eruit komen te zien. Het grotendeels leegstaande kantoorcomplex op deze plek is omgebouwd om ruimte te bieden aan woningen die naar verwachting half maart worden opgeleverd.
Onder de naam 'Eem Parc' komen er verdeeld over drie woonlagen 39 zogenoemde stadsappartementen. Het linkergedeelte is van een nieuwe etage voorzien, de begane grond wordt gereserveerd voor een kantoorbestemming. De grootte van de woningen varieert van 53 tot 104 vierkante meter met huurprijzen tussen de 1200 tot 1500 euro per maand.
Het complex staat aan de drukke Stadsring maar verhuurder Govaert meldt op de website dat het omliggende terrein rond het pand zoveel mogelijk wordt vergroend om de leefbaarheid te vergroten. Op een 'artist impression', waar we een opvallend rustige Stadsring voorgeschoteld krijgen, is te zien dat de gevel van het complex ook groenstroken krijgt.
(Artikel gaat verder onder de foto).
© Govaert Makelaardij
Het energiezuinige gebouw is volledig afgekoppeld van het gas. Verwarming en warmwater worden verzorgd door individuele elektrische warmtepompen per appartement. Vanuit de gemeenteraad zijn geen bezwaren te horen tegen het omkatten van de kantoren omdat de woningnood om creatieve oplossingen vraagt.
Vlak ernaast kreeg eerder een kantoor al een vergelijkbare metamorfose. Er zijn ook al appartementen gekomen aan de kantoren meer oostwaarts aan de Stadsring. Een bekend voorbeeld is Eemside, op de hoek van de Stadsring/Hogeweg en de Flierbeeksingel. Een kantoortoren waar lange tijd alleen een sportschool was gevestigd, als leegstandsbeheerder. Nu zijn er meer dan honderd woningen te vinden.
Zo zag het voormalige kantoorgebouw eruit.
Zo zag het voormalige kantoorgebouw eruit. © De Stad Amersfoort
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.