Amicitia Boulevard klimt ook na opfrisbeurt niet uit het dal

© Nieuwsplein33
Amersfoort - In mei dit jaar kreeg het voormalige winkelgebied Amicitia een opfrisbeurt. Het werd voorzien van een nieuwe layout en de naam van de koopgoot werd veranderd in Amicitia Boulevard. Toch heeft die verandering tot dusver nog niet geleid tot het oplossen van de vele leegstand die er aan de Stadsring al jaren is. 
De aanblik is treurig: vijf panden met duizenden meters aan vierkante meter leegstand. Vorig jaar was er nog even sprake van dat er woningen op de plaats van de winkelpanden zouden worden gebouwd, maar die plannen werden terzijde geschoven. 
De gemeente geeft aan dat een zogenoemde 'matchmaker' voor de binnenstad de beschikbare ruimtes van Amicitia Boulevard bespreekbaar maakt met ondernemers die in de binnenstad van Amersfoort willen starten. Op die manier hoopt de gemeente bij te dragen aan het vinden van een geschikte invulling voor de panden. Omdat de panden in privaat bezit zijn heeft de gemeente verder geen concrete plannen met de plek. 

In gesprek

Michiel Putz, vastgoedadviseur bij Molenbeek Makelaars, is vorig jaar door de eigenaar Zegwaard Beheer van Amicitia Boulevard in de arm genomen om de panden met een nieuwe bestemming te verhuren. In mei dit jaar liet hij al weten met verschillende ondernemers in gesprek te zijn.
"Die gesprekken duren nog voort. Amicitia is een ingewikkeld dossier, onder andere door de negatieve naam die is ontstaan, maar de geluiden zijn inmiddels voorzichtig positief. Hopelijk kan ik in februari of maart met goed nieuws komen over de invulling van de de panden", aldus Putz. De partijen waar de makelaar mee in gesprek is variëren van horeca- en zorginstellingen tot kantoorhouders.
Bij de opfrisbeurt zijn de oude letters van ‘Amicitia Winkelpromenade’ die al sinds de start van het winkelgebied prominent op de voorkant prijken nog steeds niet verwijderd.  
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.