Tijdelijke noodopvang voor maximaal 154 asielzoekers in het Campanile hotel

© Google Streetview
Amersfoort - In het het Campanile hotel in de Amersfoortse wijk Zielhorst worden vanaf begin januari maximaal 154 asielzoekers opvangen. Het Amersfoortse college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met deze tijdelijke opvang.
Er is volgens de gemeente nog altijd sprake van een grote toestroom van asielzoekers. Daarvoor is op dit moment op de reguliere opvanglocaties geen ruimte. Daarom heeft het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) aan de gemeente gevraagd om tijdelijke extra opvangplekken.
De asielzoekers komen uit verschillende landen, waaronder Syrië, Jemen, Eritrea en Afghanistan. Zij wachten op hun procedure voor de aanvraag van een verblijfsvergunning. Vanaf begin januari komen de eerste mensen aan. Zij blijven hier in eerste instantie drie maanden. Elke drie maanden bekijkt het COA in overleg met de gemeente of verlenging mogelijk is, tot maximaal een jaar.
Het gaat om noodopvang onder verantwoordelijkheid van het COA. Dit betekent dat deze organisatie alle begeleiding in en rond het hotel op zich neemt. Er komt een recreatieruimte in het hotel voor dagbesteding en het COA organiseert samen met vrijwilligers activiteiten buiten het hotel.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.