Gemeenteraad dringt aan op overleg over nieuwbouw sportschool in Leusden

Ondernemers Marleen en Roeland van de Voorde.
Ondernemers Marleen en Roeland van de Voorde. © Daan Bleuel / Leusder Krant
Leusden - Het gemeentebestuur wordt aangespoord om tot tot een oplossing te komen over nieuwbouwplannen voor sportschool Sport 2000 aan de Hamersveldseweg in Leusden. Dat meldt de Leusder Krant. In een breed gesteunde motie van Leusden Vooruit en GroenLinks-PvdA wordt gevraagd om uiterlijk in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar duidelijkheid te hebben.
De eigenaren van Sport 2000 zijn al meer dan twintig jaar bezig met plannen voor nieuwbouw op de locatie waar de huidige sportschool zich in de loop van de jaren ontwikkelde. Tot nu toe zonder succes.
De indieners van de motie wijzen erop dat de gemeente het stimuleren van sport en bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl voor alle Leusdenaren als beleidsprioriteit heeft gedefinieerd. Daarnaast zijn volgens Leusden Vooruit en GroenLinks-PvdA de sport- en fitnessmogelijkheden van Sport 2000 ‘essentieel voor in het centrum wonende jonge maar zeker ook oudere (’seniore’) Leusdenaren’.
Wethouder Wim Vos liet donderdag tijdens de raadsvergadering in een reactie de indieners weten al in gesprek te zijn. Over eventuele voortgang liet de wethouder zich verder niet uit.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.