Amersfoortse moeder mag in huis blijven ondanks vondst kilo's cocaïne

© Google Streetview
Amersfoort - De vrouw die woont aan de Geelgors in Amersfoort, waar in haar huis een grote partij drugs werd gevonden, mag daar blijven wonen. De Alliantie wilde haar en haar zonen uit de woning zetten uit angst voor een vergelding uit het criminele circuit.
In oktober werd na een tip 30 kilo onversneden cocaïne in de schuur gevonden, ook lag er twee kilo heroïne en tien kilo hasj. De woning werd meteen gesloten door burgemeester Bolsius, in november keerde de vrouw weer terug.
Volgens de Alliantie moet de vrouw op de hoogte zijn geweest van de verdachte zaken in haar schuur. Zij had er zicht op en bovendien was een beveiligingscamera gericht op de ingang van de schuur. In de schuur lagen naast de grote hoeveelheid drugs ook veel spullen om de verdovende middelen te wegen, verpakken en versnijden.
De vrouw woont al dertig jaar in het huis. Ze ontkent iets te hebben geweten. Volgens de rechter is het best mogelijk dat zij zelf niets van de grote partij harddrugs wist. "Het valt niet uit te sluiten dat de drugs nog maar kort in de schuur lag." Haar oudste zoon had de schuur opgeknapt om vrienden te ontvangen om er vrienden te kunnen ontvangen. De bewoonster kwam er naar eigen zeggen nooit en was bovendien weinig thuis in verband met een drukke baan.
"Wij zijn alle drie de slachtoffers van één man. We kunnen nergens heen", zei ze twee weken geleden nog. " Zij woont er met haar kwetsbare jongste zoon die veel extra zorg nodig heeft en volgens de rechter niet zomaar op straat moet komen te staan. "Een zeer ingrijpende en in de praktijk onomkeerbare maatregel. Dit aspect moet in de afweging van belangen betrokken worden."
Wanneer haar oudste zoon zich voor de strafrechter moet verantwoorden, is nog niet bekend.Dit is het nieuws van RTV Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.