Aan de Zangvogelweg in Liendert zijn 165 woningen opgeleverd

De twee woontorens uit het project HIER!
De twee woontorens uit het project HIER! © De Alliantie
Amersfoort - Betrokkenen, nieuwe bewoners en omwonenden hebben woensdagmiddag in informele sfeer de oplevering gevierd van 165 nieuwe woningen van het project HIER! in Amersfoort. Dat meldt woningcorporatie De Alliantie. In de twee gebouwen zijn zowel sociale huurwoningen als appartementen in het middensegment te vinden.
Naar beide type woningen is in Amersfoort behoefte. Een van de knelpunten in de woningmarkt is het beperkte aanbod in het middensegment. Deze woningzoekers komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en kunnen moeilijk een koopwoning bemachtigen. Een groter aanbod in het middensegment zorgt bovendien voor een betere doorstroming vanuit de sociale huur.

Het project HIER!

HIER! bestaat uit twee gebouwen: één gebouw van ongeveer 23 meter hoog aan het Valleikanaal en een gebouw van ongeveer 60 meter hoog aan de Zangvogelweg. In totaal gaat het om 165 appartementen, waarvan 58 sociale huurappartementen en 107 vrije sector huurappartementen.

Op de locatie stond een schoolgebouw, dat eerder in gebruik was door ROC Midden Nederland en tijdelijk onderdak bood aan het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium. Het gebouw is gesloopt, waardoor er ruimte vrijkwam voor woningbouw.
Een deel van de omwonenden was van meet af aan ongerust over de toekomstplannen. Sommigen spreken inmiddels over het ‘Manhattan aan het Valleikanaal’ en vinden dat de verdeling van de woontorens wel wat gelijkmatiger mag worden verdeeld in de stad,
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.