Geen vuurwerk maar wel een aftelmoment onder de toren: 'Net zo knallend'

Het Lieve Vrouwekerkhof van bovenaf.
Het Lieve Vrouwekerkhof van bovenaf. © Countdown033
Amersfoort - Vuurwerk afsteken is niet toegestaan maar als alternatief kunnen Amersfoorters komende jaarwisseling het glas heffen aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Daar vindt het centraal aftelmoment Countdown033 plaats.
In een persbericht meldt de gemeente dat vanaf elf uur 's avonds iedereen welkom is om met muziek en met een lichtshow, geprojecteerd op de toren, samen af te tellen naar 2024. Dat zag er vorig jaar als volgt uit:
(Artikel gaat verder onder de video).
Voor wie thuisblijft is het aftelmoment ook te volgen via een livestream. Het centraal aftelmoment Countdown033 is voor het derde jaar op het Lieve Vrouwekerkhof. Het visueel spaktakel ‘Legende van de Drakenstier’ wordt elk jaar uitgebeeld door andere creatieve makers. Voor de komende jaarwisseling werken animator Suze Gil en filmcomponist Arend Bruijn samen aan een projectie op de Onze Lieve Vrouwetoren.
"Een nieuwe traditie, die ieder jaar opnieuw verrast. Zonder vuurwerk, maar net zo knallend met licht en geluid", aldus een gemeentewoordvoerder. Voordat de show begint is het publiek welkom op het plein voor de speciale ‘MILES New Year's Eve Session’ en een drankje. Nadat het nieuwe jaar is ingeluid, wordt nog even doorgedanst met DJ TIM-BER.

Drakenstier

Op nieuwjaarsdag wordt ‘Legende van de Drakenstier’ drie keer herhaald. Niet alleen voor inwoners voor wie de jaarwisseling wat laat was, maar ook voor diegenen die na de livestream toch ook de legende in het echt willen zien. Op deze dag verschijnt de Drakenstier namelijk ook in de vorm van een grote lichtsculptuur, voor een ronde over het Lieve Vrouwekerkhof. Om half vijf en half zes 's middags en zeven uur 's avonds is groot en klein welkom om het nog eens mee te maken.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.