Kopermolenbrug tussen Amersfoort en Stoutenburg is weer open voor publiek

© Daan Bleuel / Leusder Krant
Amersfoort/Leusden - De Kopermolenburg is sinds donderdag weer open voor auto- en fietverkeer. Dat laat de gemeente Amersfoort weten. De brug tussen de Keistad en Stoutenburg was veertien weken afgesloten, omdat de brug vernieuwd moest worden. De werkzaamheden verliepen volgens planning, waardoor de brug nog voor de feestdagen weer open gaat.
De Kopermolenbrug vormt de verbinding tussen Amersfoort en de gemeente Leusden. Vooral verkeer van en naar Stoutenburg en Achterveld gebruikt deze brug, tussen de Barneveldseweg en Hessenweg. Niet alleen veel auto’s passeren de brug. Doordeweeks fietsen er veel scholieren en in het weekend veel dagjesmensen die naastgelegen natuurgebieden Bloeidaal en de Schammer bezoeken.

100 jaar mee

De oude brug is in zijn geheel verwijderd. Tijdens de aanleg van de nieuwe, duurzame brug is rekening gehouden met circulair bouwen. Dat betekent dat er zoveel mogelijk oude elementen zijn hergebruikt. De brug is ook ruim een meter breder en kan nu weer 100 jaar mee.
Naast deze brug staat boerderij De Kopermolen. Zij ondervonden ook drie maanden hinder van de werkzaamheden. Om te vieren dat iedereen de Kopermolen weer kan bereiken, trakteren zij bezoekers vrijdag 8 en zaterdag 9 december op een warme oliebol.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.