Leusden moet harder werken om titel 'Fairtrade Gemeente' te behouden

© Beeldbewerking Nieuwsplein33
Leusden - Leusden zal harder haar best moeten doen om de titel ‘Fairtrade Gemeente’ niet kwijt te raken. Dat meldt de Leusder Krant. In een brief aan de gemeente trekt de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland aan de bel.
Leusden is sinds 2015 Fairtrade Gemeente. Dat betekent aan de ene kant dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven door bijvoorbeeld binnen de eigen organisatie te werken met Fairtrade-producten (zoals koffie). Het label garandeert de gebruiker dat de producenten (vaak boeren in ontwikkelingslanden) een eerlijke prijs voor hun producten krijgen.
Daarnaast worden gemeenten geacht de verspreiding van Fairtrade-producten binnen de eigen grenzen zoveel mogelijk te stimuleren. Ook supermarkten zullen binnen hun assortiment ruimte moeten maken voor de verkoop van dit soort producten en een aantal horecazaken dient met Fairtrade-producten te werken.
Na een voortvarende start, dreigt het initiatief in het slop te raken. "Het is onduidelijk of er nog steun is vanuit de gemeente voor het initiatief Fairtrade Gemeente’’, schrijft de stichting in de brief.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.