Twee jaar cel voor runnen van enorm drugslab in Amersfoort

© Politie
Amersfoort - Een 36-jarige man uit Den Haag moet twee jaar de cel in voor het runnen van een drugslab, meldt RTV Utrecht. In een pand in Amersfoort trof de politie in 2021 grote hoeveelheden harddrugs aan. De verdachte ontkende tijdens de zitting betrokkenheid bij dit drugslab.
In het drugslab aan de Zwaaikom in Amersfoort trof de politie zo'n 1000 liter amfetamine-olie aan. Het allergrootste drugslab ooit in Nederland, aldus opsporingsdiensten destijds. Er zou maandelijks voor 750.000 euro aan synthetische drugs zijn geproduceerd.
Volgens het Openbaar Ministerie was het lab "opvallend professioneel" ingericht. Ondanks de professionele aanpak was het niet zonder gevaar om zo'n groot drugslab te vestigen op een industrieterrein dat omgeven is door woningen. Productie op zo'n grote schaal brengt ook explosiegevaar met zich mee.
Bij de inval zag de politie Hagenees Dave K. wegrennen. Er werden DNA-sporen van K. aangetroffen in het pand. Ook bleek de betrokkenheid bij het drugslab van de man uit telefoonberichten. Tijdens de zitting verklaarde de verdachte nog dat hij aan het werk was als schoonmaker, maar dat geloofde de rechtbank niet.
De rechtbank veroordeelde de verdachte voor het medeplegen van het maken van de drugs. Wel spreekt het de verdachte vrij van het maken van die 1000 liter amfetamine. De Hagenees moet 34 maanden de gevangenis in, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.