VVD en Lokaal Belangrijk maken zich hard voor behoud van kampeercentrum YMCA

© YMCA
Leusden - De VVD probeert het gemeentebestuur zover te krijgen om in gesprek te gaan om zo te kijken of er mogelijkheden zijn om kampeercentrum YMCA te behouden. Dat meldt de Leusder Krant. Op sociale media toont Lokaal Belangrijk-raadslid Ko Nieuwenhuijse zich ook bezorgd.
Het kampeercentrum, bekend van de zomerkampen die daar jarenlang plaatsvonden, maakte vrijdag bekend dat landgoed Den Treek-Henschoten de pacht van het terrein met ingang van 2025 opzegt. Daardoor komt de YMCA, na een verblijf van meer dan 90 jaar in Den Treek, zodanig in de knel dat het er nu op lijkt dat het de activiteiten na komend kampeerseizoen zal moeten beëindigen.
Er waren plannen om de YMCA te verhuizen naar de omgeving van het Henschotermeer maar dat blijkt niet mogelijk vanwege de aanwezigheid de das, een beschermde diersoort.

In gesprek

De VVD wil onder meer van het college van burgemeester en wethouders weten of die het maatschappelijk belang ziet van een goede plek voor de YMCA. "Kan Leusden hier feitelijk iets aan bijdragen? Bent u bereid om in gesprek te gaan met landgoed Den Treek-Henschoten om onze zorgen over te dragen en te bekijken of er toch nog mogelijkheden zijn om de YMCA voor onze omgeving te behouden?’’, aldus de VVD.
Op sociale media heeft raadslid Ko Nieuwenhuijse gezegd de zaak ook in de fractie van zijn partij (Lokaal Belangrijk) aan de orde te stellen. Ook hij gaf aan in te willen zetten op een gesprek met betrokkenen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.