Aannemer gevonden voor nieuw stadhuis, bouw start voorjaar 2024

© Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Bouwonderneming Dura Vermeer Bouw Hengelo gaat het nieuwe stadhuis in Amersfoort bouwen voor een bedrag van 83 miljoen. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Het bedrag past binnen het beschikbare budget van 118 miljoen. De eerste paal gaat naar verwachting in april van 2024 de grond in.
Het budget werd in de afgelopen periode al opgehoogd van 75 naar 118 miljoen euro. Het was ooit de bedoeling om het oude stadhuis te renoveren maar dat bleek veel te duur, onder meer omdat er een grote hoeveelheid asbest werd aangetroffen.
Sommige raadfracties zoals Amersfoort2014 en Amersfoort voor Vrijheid zijn bezorgd over de kosten. De SP is altijd tegen geweest en betitelde het project als een 'paleis voor politici'.
In de zomer van 2026 verhuizen de medewerkers, gemeenteraad en burgemeester en wethouders naar het nieuwe Huis voor de Stad. Ook de sociale partners, zoals Indebuurt033, het Werkcentrum regio Amersfoort en Stadsring 51 zullen diensten aanbieden vanuit het Huis voor de Stad.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.