Sporttalenten in het zonnetje gezet tijdens het Sportgala 2023

Sportgala 2023
Sportgala 2023 © Rinus van Denderen / De Stad Amersfoort
Amersfoort - Tijdens het Amersfoort Sportgala 2023 zijn op maandagavond de grote successen van het afgelopen sportseizoen gevierd. Dat meldt De Stad Amersfoort. Er waren gouden penningen voor bekende namen zoals Femke Bol, Mischa Bredewold, Puck Pieterse en Tariq Osaro. Daarnaast was er speciale aandacht voor jeugd, coaches en vrijwilligers.
Net als vorig jaar koos de organisatie van het Amersfoort Sportgala ervoor om geen klassieke uitreiking voor beste sporters te organiseren, maar een breed aanbod te presenteren. Dat gebeurde in de grote zaal van sportcomplex Amerena onder toeziend oog van zo’n 500 toeschouwers.
Onder aanvoering van presentator Jeroen Stomphorst (NOS) mochten Amersfoorts wethouder van Sport Ben van Koningsveld en burgemeester Lucas Bolsius prijzen uitreiken in de categorieën brons, zilver en goud.
De avond werd afgesloten met de vermelding van de gouden penningen. Femke Bol (atletiek), Mischa Bredewold (wielrennen) en Puck Pieterse (cross, mountainbike) waren niet aanwezig. Femke Bol had vanuit Zuid-Afrika nog een persoonlijke videoboodschap voor het publiek: "Gefeliciteerd aan alle winnaars, ik hoop dat jullie een leuke avond hebben. Zelf ben ik hard in voorbereiding voor de Spelen in Parijs!”
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.