Amersfoort2014 wil opheldering over fouten bij bouwproject Bekensteinselaan

De achterkant van het pand aan de Bekensteinselaan.
De achterkant van het pand aan de Bekensteinselaan. © Nieuwsplein33
Amersfoort - De fractie van Amersfoort2014 is bezorgd over de fouten die zijn gemaakt bij het bouwproject aan de Bekensteinselaan. Uit onderzoek van Nieuwsplein33 bleek onlangs dat er een bouwvergunning is afgegeven voordat het plan goed beoordeeld kon worden op mogelijke constructiefouten. Amersfoort2014 wil opheldering van het stadsbestuur en stelt schriftelijke vragen.
Er werd pas een bouwstop opgelegd nadat buurtbewoners aan de bel trokken. Bovendien werd er begonnen met de bouw terwijl er waarschuwingen waren over constructiefouten. Opmerkelijk is verder dat een lid van de CDA fractie in de Tweede Kamer zeer nauw betrokken is bij dit plan. Het Kamerlid was ook aanwezig bij de hoorzitting in de bezwaarprocedure die de buurtbewoners hadden aangespannen.
Amersfoort2014 wil onder meer weten wat de reden is dat de bouw pas is stilgelegd nadat buurtbewoners aan de bel trokken. En waarom er na de waarschuwingen over constructiefouten niet direct een bouwstop kwam. Ook moet er wat betreft de lokale oppositiepartij duidelijk worden gemaakt hoe de gemeente te werk gaat bij beoordeling van dit soort bouwplannen
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.