Ondernemer bouwt 'illegale padelbanen' in appelloods

Voorbeeld van een speler op een padelbaan
Voorbeeld van een speler op een padelbaan © Pixabay
Leusden - Ondernemer Raymond Roest zit in zijn bedrijf aan de Laapeerseweg met twee gloednieuwe padelbanen in zijn maag. Dat meldt de Leusder Krant. Hij mag ze niet in gebruik nemen van de gemeente die het ‘ongewenst’ zegt te vinden om sportactiviteiten in het buitengebied toe te staan.
Op het bedrijf aan de Laapeerseweg worden appels en peren verpakt en daarna verzonden naar binnen- en buitenland. Maar door veranderde marktomstandigheden en gestegen energie- en loonkosten zijn ze naar andere activiteiten gaan kijken. "Noem het naïef dat we de banen deze zomer hebben aangelegd, zonder de procedures af te wachten. Maar het kwam zo uit en in ons enthousiasme hebben we er geen rekening mee gehouden dat een vergunning weleens geweigerd zou kunnen worden", vertelt Simone Roest.
(Artikel gaat verder onder de foto).
Raymond en Simone Roest staan klaar om een padel-balletje te slaan. Maar het mag niet van de gemeente.
Raymond en Simone Roest staan klaar om een padel-balletje te slaan. Maar het mag niet van de gemeente. © Leusder Krant / Daan Bleue;
"Er is duidelijk behoefte aan meer capaciteit in Leusden’’, weet Raymond Roest zeker. Voor zover bekend beschikt tennisvereniging LTV Lockhorst over een aantal buitenbanen en zijn bij de sportschool van Theo Meijer ook een aantal buiten- én binnenbanen in gebruik. Ze begrijpen niet waarom de gemeente zich zo weinig toeschietelijk opstelt. "Je kan de banen van buitenaf niet zien en er is geen geluidsoverlast te verwachten. Bovendien komen er hier steeds minder vervuilende vrachtauto’s op het erf, ten gunste van veel schonere personenauto’s.’’
Op 14 december vergadert de raad over zijn banen en of dit soort sportactiviteiten wel toegestaan zijn in het buitengebied. De eigenaar van het inpakbedrijf voor appels en peren hoopt nu op coulance van de gemeenteraad.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.