Geen vervolging voor bestuurder van graafmachine die inreed op huis in Leusden

Alexander Beets voor het ineengestorte huis in Leusden
Alexander Beets voor het ineengestorte huis in Leusden © RTV Utrecht / Fleur Kleinhuis
Leusden - Er wordt niemand vervolgd voor het met een graafmachine inrijden op een huis aan de Hamersveldseweg in Leusden, eerder dit jaar. Dat bevestigt het OM tegen RTV Utrecht na berichtgeving van het AD. Volgens de krant heeft de eigenaar van de woning de opdracht gegeven om tot sloop over te gaan.
Het was eind augustus het gesprek van de dag in het normaal zo rustige dorp. Het huis was al zes jaar verlaten en zorgde voor discussie. De projectontwikkelaar wilde de woning platgooien en er nieuwe huizen voor in de plaats neerzetten. Omwonenden wilden dat niet. Al die tijd gebeurde er niets aan onderhoud.
Enkele dagen voor het incident met de shovel plaatsvond trokken krakers in de woning. Tot vreugde van de buurt knapten zij de boel op. Totdat er iemand met een graafmachine op de pui inreed. Het huis was daarna onbewoonbaar.
Volgens buurman Alexander Beets zaten de krakers nog in het huis toen de graafmachine op het pand inreed. "Levensgevaarlijk."
Toch wordt de bestuurder van de shovel niet vervolgd. "Uit vooronderzoek van de politie is gebleken dat er geen verdenking is van een strafbaar feit", laat een woordvoerder van het OM weten. "Er zijn geen aanwijzingen dat er personen in gevaar zijn geweest." Er zijn in dat onderzoek ook videobeelden bestudeerd, laat ze weten. Vermoedelijk gaat dat om een video van de buurman, waarop te zien is dat een graafmachine op het terrein beweegt en er mensen in de tuin lopen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.