Gemeente wil een grondige aanpak van De Nieuwe Poort voor 30 miljoen euro

Artist impression van de aangepaste De Nieuwe Poort.
Artist impression van de aangepaste De Nieuwe Poort. © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - De dertig miljoen die de verbouwing van rotonde De Nieuwe Poort moet kosten, zal ongetwijfeld een punt van discussie worden in de raad. Verkeerswethouder Bijlholt legde volgens De Stad Amersfoort deze week in de raadszaal uit dat een grondige aanpak noodzakelijk is. Vooral vanwege de veiligheid.
Voorlopig wordt uitgegaan van een voorrangsplein met verkeerslichten. Er kan in twee richtingen omheen worden gefietst. Dit lijkt op de huidige situatie, inclusief de tijdelijke aanpassingen met minder rijbanen. Auto’s rijden hierdoor vaker achter, in plaats van naast elkaar. Dit komt het zicht van de automobilisten ten goede.
Deze ‘pilot’ pakte dus goed uit, en wordt voortgezet; nog eind deze maand worden ook de busbanen en de rijbanen samengevoegd. Dit maakt de verkeerssituatie veiliger, al wordt de doorstroming er voorlopig niet sneller op. Uit de documenten blijkt dat de héle omgeving bij de herziening van de rotonde wordt betrokken.
Neem de fietsroute van en naar het Centraal Station. Een overzichtelijker rotonde moet het oversteken veiliger maken, waarna de fietser terechtkomt op de Eemlaan; deze kan helemaal als fietsstraat worden ingericht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.