Eigenaren Leusdense sportschool: 'Voelt alsof plannen bewust worden gedwarsboomd’

Ondernemers Marleen en Roeland van de Voorde
Ondernemers Marleen en Roeland van de Voorde © Daan Bleuel / Leusder Krant
Leusden - "Of wíl deze wethouder zich soms niet sterk maken voor een nieuwe sportschool in Leusden?’’ Ondernemer Roeland van de Voorde, eigenaar van Sport 2000 aan de Hamersveldseweg, klinkt wanhopig en gefrustreerd. In de Leusder Krant doet hij zijn verhaal nu er andermaal een streep is gezet door plannen voor een nieuw gebouw.
"We zijn nu 22 jaar bezig! Jaren waarin we ons door diverse adviseurs, projectontwikkelaars en plannenmakers hebben laten bijstaan. We proberen het nu helemaal zelf. Maar het resultaat is vooralsnog hetzelfde.’’ Van de Voorde klinkt mistroostig als hij dit zegt.
Over de hoeveelheid parkeerplaatsen bij de nieuwbouw - een eerder twistpunt - bereikten de gemeente en de ondernemer al wel overeenstemming. Eerst zouden er 29 moeten komen, nu zijn 13 parkeerplaatsen op eigen terrein voldoende.
(Artikel gaat verder onder de foto).
Op deze kavel zou de nieuwbouw van de sportschool moeten komen.
Op deze kavel zou de nieuwbouw van de sportschool moeten komen. © Daan Bleuel / Leusder Krant
De huidige stand van zaken is dat de partijen elkaar - letterlijk - tot minder dan 50 centimeter genaderd zijn. Op twee plaatsen overschrijdt de nokhoogte de afmetingen die in de kaderstelling zijn vastgelegd. Op één plaats gaat het om 40 centimeter, op de andere om iets meer dan dat.

Gewenste niveau

"Maar ik heb die hoogte echt nodig’’, betoogt Van de Voorde. "Ik heb de overschrijdingen al gehalveerd, meer kan echt niet.’’ De gewenste bouwhoogte is nodig voor toestellen, maar bijvoorbeeld ook om de luchtverversing op het gewenste niveau te krijgen.
Hij zegt niet te begrijpen waarom die hoogte zo’n zwaarwegend probleem is. "De gebouwen naast ons en aan de andere kant van de straat zijn allemaal hoger." Ook zegt Van der Voorde dat geen enkele omwonende bezwaar heeft gemaakt tegen de plannen.
Volgens een woordvoerder heeft de gemeente zich meerdere keren bereid getoond om mee te denken, bijvoorbeeld in de kwestie van de parkeerplaatsen. "Na een aantal keer bespreken van het oprekken van kaders hebben we aangegeven dat het plan verder moet passen in de kaders die liggen en het indienen van afwijkende voorstellen het risico op afwijzing van het plan met zich meebrengt’’, aldus de gemeente.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.