IJsbeer bij museum Flehite mag nog even doorgaan met plassen

De pissende ijsbeer
De pissende ijsbeer © Nieuwsplein33
Amersfoort - De Pissende IJsbeer van kunstenaar Florentijn Hofman mag nog even blijven staan op de kade voor Museum Flehite. Nog tot 22 januari is het enorme dier te zien.
Als onderdeel van de tentoonstelling KUNST & ZOO uitte de ijsbeer al pissend zijn ongenoegen over de klimaatproblemen. KUNST & ZOO sloot afgelopen zondag definitief de deuren om plaats te maken voor Wolter & Water. Deze tentoonstelling over de Nederlandse impressionist Hendrik Jan Wolter opent op 2 december de deuren. Tot die tijd is Museum Flehite gesloten.
Het museum vindt het leuk om het werk rond de kerstperiode nog te hebben staan. "Nu de dagen weer korter worden geeft dat weer extra gelegenheid om eens een avondwandeling te maken langs het bijzonder uitgelichte kunstwerk", zegt een medewerker.
De ijsbeer bleek de afgelopen maandag een grote hit in Amersfoort. Veel mensen kwamen een kijkje nemen en namen een selfie met het grote dier op de achtergrond. Na klachten van buurtbewoners over de te luide straal van de beer werd al snel besloten om de kraan 's nachts dicht te draaien.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.