Amersfoort en Leusden krijgen extra geld om woningbouw vlot te trekken

Woningbouw
Woningbouw © Pixabay
Amersfoort/Leusden - Bijna 42 miljoen euro maakt minister Hugo de Jonge binnenkort over naar elf gemeenten in de provincie Utrecht. Met het geld uit de zogenoemde Startbouwimpuls moet de stagnerende woningbouw in de regio vlotgetrokken worden. Daarmee kunnen in Amersfoort versneld 885 woningen worden gebouwd. In Leusden gaat het om 29 huizen.
Het betreft projecten die al een vergunning hebben, maar waarvan de ontwikkelaars twijfelen om te starten met de bouw vanwege de gestegen rente en bouwkosten. Het geld gaat vooral naar projecten waar betaalbare woningen komen: sociale huur, middeldure huur en betaalbare koop, aldus minister Hugo de Jonge. "Door gestegen rente en bouwkosten is het moeilijker geworden om nieuwe woningen te bouwen”, zei de minister vandaag tijdens de Dag van de Volkshuisvesting.

Waar komen de huizen?

In totaal gaat het om acht nieuwbouwprojecten in Amersfoort: de Hoefse Hout, Meridiaan, Hofvorde, Eemplein Blok 5, Hart van Soesterkwartier, Vathorst 1F, Leusderweg 249 ‘Bilalschool’ en Kop van Liendert.

In Leusden gaat het om een project op het voormalige bedrijventerrein De Princenhof.

Het CDA in Amersfoort reageert in een persbericht verheugd op het nieuws. "Amersfoort staat voor een grote uitdaging op het gebied van woningbouw, en deze financiële impuls is een welkome steun in de rug om de bouw van nieuwe woningen te versnellen. Het CDA pleit al langer voor extra financiële middelen voor woningbouw, zowel landelijk als lokaal," aldus Jan de van der Schueren, fractievoorzitter van CDA Amersfoort.
In totaal kan er in heel Nederland op korte termijn gestart worden met de bouw van 31.000 woningen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.