Amersfoort zoekt een nieuwe stadsdichter: 'Een ambassadeur van de stad'

Twan Vet was de afgelopen twee jaar stadsdichter
Twan Vet was de afgelopen twee jaar stadsdichter © Beeldbewerking Nieuwsplein33
Amersfoort - De termijn van stadsdichter Twan Vet zit er bijna op en daarom is Amersfoort op zoek naar een nieuwe stadsdichter voor de komende twee jaar. Op donderdag 25 januari, de Nationale Gedichtendag, wordt de nieuwe stadsdichter gekozen in de hal van het Eemhuis.
"De stadsdichter is een ambassadeur van de stad. Hij of zij moet niet alleen een vaardige pen hebben, maar zich ook goed kunnen presenteren", meldt de jury in een persbericht. De stadsdichter?is zichtbaar en hoorbaar aanwezig in de stad, brengt op aansprekende en toegankelijke wijze de dichtkunst voor het voetlicht en levert minstens twaalf keer per jaar dichterlijk commentaar op de actualiteiten in de stad.?
De afgelopen twee was Twan Vet de stadsdichter. Zondagavond gaf hij nog een optreden in het programma 'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke' van NPO Radio 1.
(Artikel gaat verder onder de post).
Het ambt van stadsdichter staat open voor iedereen die in Amersfoort woont.? Om kans te maken op de titel, moeten kandidaat stadsdichters twee gedichten insturen: een gedicht met als thema ‘de hoogte in’ en een gedicht naar keuze uit eigen werk. Daarnaast is een toelichting over hoe de rol als stadsdichter ingevuld gaat worden vereist.

Jury

Een jury en het publiek kiezen uiteindelijk wie zich de komende jaren stadsdichter mag noemen. De jury kiest wie de vijf kanshebbers zijn. Vervolgens werken we toe naar de verkiezingsavond waar het publiek ook een stem heeft. Dit jaar bestaat de jury uit:
Wichard Maassen (journalist, schrijver en initiator van de verkiezing)
Guido de Wijs (schrijver)
Tahsin Bülbül (gemeenteraadslid DENK)
Erno de Groot (directeur Bibliotheek Eemland)
Mijke Pelgrim (docente en schrijfster)?
Geïnteresseerden kunnen reageren tot en met 27 december door bovenstaande te mailen?naar ambtelijk secretaris van de verkiezing? Karin Horst.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.