De weekendbijlage: wat verkiezingsprogramma's zeggen over een basisinkomen

Bert Veenstra
Bert Veenstra © Golfbreker Radio
Amersfoort/Leusden - Iedere twee weken vind je hier op zondag een greep uit de onderwerpen die op zaterdag voorbij kwamen in het programma Actueel op Golfbreker Radio. Gepresenteerd door Erik van Venetië en Roelof Meijer. In deze aflevering onder meer aandacht voor het idee van een basisinkomen voor iedereen en wat politieke partijen daar van vinden.
Het schrijverscollectief Boeren in de Bieb roert zich. In het kader van Amersfoort European City of the Year heeft Ewa Maria Wagner een stri
ng geschreven van telkens 33 woorden over Tollius. Wie was deze mysterieuze Amersfoorter? Luister hier naar het gesprek.
Ewa Maria Wagner
Ewa Maria Wagner © Golfbreker Radio
Af van de toeslagen? Armoedebestrijding anders aanpakken? De belasting veranderen? Het universeel onvoorwaardelijk basisinkomen kan hier een belangrijk antwoord op zijn. Wat zeggen de verkiezingsprogramma’s hierover? Bert Veenstra, lid van de Werkgroep Basisinkomen Amersfoort, vertelt wat de standpunten zijn en wat we ermee kunnen. Hier terug te luisteren.
De relatie-inspiratie gaat deze keer over een boek dat je vooral NIET moet lezen. De praktische tips die er WEL in staan vertelt Ivonne Schouten ons.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.