Verkeersveiligheid op rotonde De Nieuwe Poort is volgens de gemeente verbeterd

Rotonde De Nieuwe Poort
Rotonde De Nieuwe Poort © 365press
Amersfoort - De verkeersveiligheid op rotonde De Nieuwe Poort is verbeterd. Dat concludeert de gemeente op basis van de eerste resultaten van een verkeersveiligheidsanalyse. De gemeente heeft het verkeersplein begin oktober aangepast om de veiligheid te vergroten.
De uitvoegstroken op de rotonde zijn afgezet met betonnen barrières waardoor automobilisten een rijstrook missen. Daardoor moeten bestuurders bij het verlaten van de rotonde meer zicht hebben op het fiets- en voetpad. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de eerste resultaten positief zijn:
"Naast dat we zien dat automobilisten bij het verlaten van de rotonde haakser op het fietspad aan komen rijden, zien we daarnaast minder abrupte remacties ten opzichte van de situatie vóór afsluiting van de uitvoegstroken. Dit toont aan dat bestuurders door de maatregel beter anticiperen op de situatie."

Camera

Kort na de aanpassingen stond het verkeer op de rotonde muurvast. De gemeente erkent dat de situatie op de rotonde complex blijft en het voorrang verlenen nog niet altijd even goed gaat. "We blijven de situatie daarom ook monitoren." Sinds een paar dagen staat er een camera die de situatie op de rotonde vastlegt.
Vanwege privacy maakt de camera volgens de gemeente opnames in lage resolutie. Personen komen daardoor niet herkenbaar in beeld en kentekens zijn niet leesbaar. De beelden worden uitsluitend gebruikt om de verkeerssituatie te monitoren.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.