Gemeenteraad Leusden roept college op het matje vanwege mogelijke komst AZC

Gemeenteraad Leusden
Gemeenteraad Leusden © Nieuwsplein33
Leusden - De gemeenteraad roept het gemeentebestuur van Leusden op het matje om in een openbaar debat verantwoording af te leggen over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum aan de Speelkamp. Dat meldt de Leusder Krant.
Het initiatief voor het zogeheten interpellatiedebat ligt bij de fractie van de VVD, maar wordt ondersteund door Lokaal Belangrijk, GroenLinks-PvdA en D66. De krant analyseert dat de irritaties over de gang van zaken rond de komst van het AZC kennelijk zo hoog zijn opgelopen dat de gemeenteraad voor het zware middel van een interpellatie kiest. Aan de Speelkamp moeten zo’n 80 jonge, alleenstaande vluchtelingen worden opgevangen. Zij zaten tot nu toe in hotel Van der Valk.
De raad lijkt te vinden dat het college eigen toezeggingen niet nakomt. Zo liet het gemeentebestuur in een eerder stadium weten direct na de zomer een tweede bijeenkomst voor omwonenden te organiseren en ‘de wijk in te gaan’. Beide voornemens werden tot nu toe niet in daden omgezet. Daar bovenop komt het gegeven dat er kennelijk in Achterveld een alternatieve locatie beschikbaar was. De raad wil nu van het college weten wat de reden was om die af te wijzen.
Het interpellatiedebat vindt komende donderdag plaats.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.